Uutiset

Pohjoisen parhaat -finalistit selvillä

Ensimmäiset Pohjoisen parhaat -palkinnot jaetaan Pohjois-Pohjanmaan parhaille tapahtumille Tapahtumien gaalassa 5. toukokuuta. Monialaisen gaalan finalistit on nyt valittu neljässä kategoriassa: vuoden 2016 kulttuuri- urheilu-, messu- ja business-tapahtuma. Lisäksi palkitaan henkilö vuoden tapahtumajärjestäjänä, alan kiinnostava teko erityismaininnalla sekä yleisön suosikkitapahtuma.

Alansa parhaan tapahtuman tittelistä olivat tervetulleita kisaamaan pohjoispohjalaiset, vakiintuneet tapahtumat. Ehdolla vuoden 2016 parhaaksi kulttuuritapahtumaksi ovat Koiteli Elää, Oulun Musiikkijuhlat, Qstock ja Raahe Festival. Parhaan urheilutapahtuman pystiä tavoittelevat Likkojen Lenkki, Oulun Katutanssit, Ruka Nordic sekä Tervahiihto. Messu- ja myyntitapahtumien sarjassa kisaavat American Car Show Oulu, Oulun Kädentaitomessut, Kansainväliset Oulun Suurmessut ja Tyrnävän Perunamarkkinat. Parhaaksi business-tapahtumaksi ovat ehdolla Northern Glow, Pestipäivät, Polar Bear Pitching ja Salesvation.

Yleisö on paitsi äänestänyt omaa suosikkiaan, myös ehdottanut palkittavia eri kategorioihin monialaisen asiantuntijaraadin ruodittaviksi. Palkinnoista päättää asiantuntijaraati, jonka muodostavat Maria Juurikka, palvelusektorin asiamies (Oulun kauppakamari), Susanna Kyllönen, projektikoordinaattori (Luova matka –hanke, Visit Finland), Raisa Lesonen, viestintäpäällikkö (Head Invest), Kai Nevala, urheilutoimittaja (Kaleva), Merja Satulehto, toimitusjohtaja (Tanssikeskus Citydance), Petri Sirviö, luovien alojen asiantuntija (BusinessOulu), Jouko Uusitalo, kehityspäällikkö (Technopolis) sekä Marke Vornanen, kulttuuritoimenjohtaja (Kuusamon kaupunki).

Ensimmäinen Tapahtumien gaala toukokuussa

Parhaimmisto palkitaan Tapahtumien gaalassa Uudella Seurahuoneella perjantaina 5. toukokuuta klo 19. Palkintojuhlassa voittajille ojennetaan puuvalmisteiset Revonliekki-pystit, jotka on suunnitellut ja valmistanut Lastu-tuotteistaan tunnettu oululainen Droplet Hitech Design Oy. Gaalaan ovat tervetulleita niin alan ammattilaiset kuin muutkin tapahtumista kiinnostuneet. Gaalan juontaa Sampo Marjomaa, ja liput ovat myynnissä www.tapahtumienhubi.fi -verkkosivulla.

Tapahtumien gaalan ja siellä jaettavien Pohjoisen parhaat -palkintojen taustaorganisaatiot ovat Oulun kaupungin Tapahtumien Hubi -hanke sekä BusinessOulu. Yhteistyökumppaneita ovat Kaleva, Finavia, Arctic Airlink, Osuuskauppa Arina, Oulu Innovation Alliance, Tyrnävän kunta sekä Professio.

Takaisin