Uutiset

Pohjoisen parhaat -palkinnoilla tunnustusta tapahtumille

Ensimmäiset Pohjoisen parhaat -palkinnot jaetaan Pohjois-Pohjanmaan parhaille tapahtumille toukokuussa Tapahtumien gaalassa. Uusilla palkinnoilla annetaan tunnustusta tapahtumille viidessä kategoriassa: gaalassa palkitaan vuoden 2016 paras kulttuuri-, urheilu-, messu- ja business-tapahtuma sekä yleisön suosikki. Lisäksi palkitaan henkilö vuoden tapahtumajärjestäjänä sekä festivaali- ja tapahtuma-alan kiinnostava avaus tai teko erityismaininnalla.

Parhaimmisto palkitaan Tapahtumien gaalassa Ravintola Uudella Seurahuoneella perjantaina 5. toukokuuta klo 19 alkaen. Gaalaan ovat tervetulleita niin alan ammattilaiset kuin muutkin tapahtumista kiinnostuneet. Lipunmyynti käynnistyy huhtikuun alussa.

Yleisöäänestys käynnissä

Yleisö saa ehdottaa perustelujen kera palkittavia eri kategorioihin sekä äänestää suosikkiaan vuoden 2016 tapahtumaksi osoitteessa www.kaleva.fi/pohjoisenparhaat. Kategoriamäärittelyjä vastaavien, eniten ääniä saaneiden joukosta valitaan finalistit monialaisen asiantuntijaraadin ruodittaviksi.

Alansa parhaan tapahtuman tittelistä ovat tervetulleita kisaamaan kaikki pohjoispohjalaiset, vakiintuneet tapahtumat. Tapahtuman pääsisällön tulee noudattaa kyseistä kategoriaa; kulttuuri, urheilu tai messut. Business-kategoriassa ehdokkaat nimeää asiantuntijaraati. Tapahtumien tulee olla joko pääsylipullisia tai -maksuttomia yleisötilaisuuksia.

Ehdokkaiksi ei sen sijaan lasketa urheiluseurojen, taidelaitosten tai muiden organisaatioiden järjestämää säännöllistä ydintoimintaa, kuten viikoittaisia konsertteja, esityksiä, markkinoita, sarjapelejä, keikkoja, näyttelyjä ja niin edelleen.

Kaikkien ehdotuksia tehneiden ja äänestäneiden kesken arvotaan Original Sokos Hotel Arinan majoituslahjakortti sekä Arctic Airlinkin lahjoittamat menopaluu-lennot Oulu-Tromssa kahdelle ja kahden yön hotellimajoitus perillä. Yleisöäänestys päättyy 17. huhtikuuta.

Tapahtumien gaalan ja siellä jaettavien Pohjoisen parhaat -palkintojen taustaorganisaatiot ovat Oulun kaupungin Tapahtumien Hubi -hanke sekä BusinessOulu. Yhteistyökumppaneita ovat Kaleva, Finavia, Arctic Airlink, Osuuskauppa Arina, Oulu Innovation Alliance sekä Tyrnävän kunta.

Takaisin